U bent hier: Home > Gevelbekleding

Gevelbekleding

Bij Dakwerken Goddé weten we alles over gevels. Net zoals uw dak beschermt uw gevel uw woning tegen weer en wind. Kies daarom steeds voor een kwaliteitsvolle afwerking.

Daarnaast zal het type gevelbekleding dat u kiest de look & feel van uw woning bepalen.

Behalve crepi & steenstrips plaatsen wij alle type van gevelbekleding zoals hout, sidings, natuursteen, leien, PVC, ALU, vezelcement plaatsen, bakstenen, composiet, …

Combinatie van verschillende gevelmaterialen

Meer en meer wordt er gekozen om meerdere gevelmaterialen met elkaar te combineren.

Zo kan u traditionele bakstenen bijvoorbeeld combineren met hout of sidings. Zelfs metalen gevelbekleding wint tegenwoordig aan populariteit voor particuliere woningen.

Premies

Er zijn vandaag ook tal van isolatiepremies beschikbaar. Kijk even op de site van de Vlaamse overheid of u hiervoor in aanmerking komt. Ook is er een verlaagd BTW tarief mogelijk van 6% onder bepaalde voorwaarden.

Overige werken

Behalve gevelbekleding plaatsen kan u bij ons ook terecht algemene dakwerkengevelisolatiedakisolatie en houten constructies.

Veel Gestelde Vragen

Welke verschillende soorten gevelbekleding bestaan er?

Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding, elk met unieke eigenschappen en esthetische kwaliteiten, die passen bij diverse bouwstijlen en functionaliteiten:

 1. Crepi: Een pleisterlaag die een strak en modern uiterlijk geeft aan de gevel. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen en biedt extra isolatie.
 2. Spuitkurk: Biedt een natuurlijke uitstraling, is waterdicht en isolerend. Het is een ecologische keuze met een variëteit aan afwerkingen.
 3. Houten gevelbekleding: Geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Vereist periodiek onderhoud afhankelijk van de houtsoort.
 4. Sidings: Panelen vaak gemaakt van vezelcement of PVC, gemakkelijk in onderhoud en beschikbaar in verschillende kleuren en texturen.
 5. Composiet: Bestaat uit een mix van houtvezels en kunststof, waardoor het duurzaam en onderhoudsarm is, vaak gebruikt voor een moderne uitstraling.
 6. Steenstrips: Dunne plakken steen of imitatiesteen die een authentieke stenen muur simuleren met minder gewicht en complexiteit in de installatie.
 7. Leien: Natuurlijke of kunstmatige leien die een tijdloze uitstraling bieden en zeer duurzaam zijn.
 8. PVC gevelbekleding: Kunststof panelen die weerbestendig en onderhoudsvrij zijn, beschikbaar in verschillende stijlen.
 9. Vezelcement: Een duurzaam materiaal dat resistent is tegen vuur, vocht en termieten. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in platen of panelen.
 10. ALU / Metalen gevelbekleding: Biedt een moderne uitstraling met materialen zoals aluminium of zink, bekend om hun duurzaamheid en weinig onderhoud.
 11. Gevel cementeren: Een methode waarbij een dunne laag cementpleister op de gevel wordt aangebracht voor een strakke uitstraling en extra bescherming.
 12. Gevel kaleien: Het aanbrengen van kalkverf die zorgt voor een authentieke en beschermende laag met een matte finish.
 13. Gevel schilderen: Een directe methode om de uitstraling van de gevel te veranderen en te beschermen tegen weersinvloeden.
 14. Natuursteen: Biedt een luxueuze en tijdloze uitstraling, zeer duurzaam maar ook kostbaarder in vergelijking met andere materialen.
 15. Koper: Metalen bekleding met een unieke uitstraling die door de tijd verandert door patinavorming.
 16. Gevelsteen: Traditioneel gebruikt, biedt het een klassieke uitstraling en is het verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen.

Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van duurzaamheid, onderhoud, isolatiecapaciteiten en kosten.

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste gevelbekleding hangt af van meerdere factoren, zoals de materiaalkosten, installatiekosten en onderhoudskosten over tijd. Gebaseerd op de prijs per vierkante meter, wordt gevel kaleien vaak als een van de meest betaalbare opties beschouwd, met prijzen tussen €25 en €35 per vierkante meter​​.

Een andere relatief goedkope optie is gevel cementeren, met kosten die variëren tussen €30 en €40 per vierkante meter​​. Deze opties zijn betaalbaar zowel in aanschaf als installatie, maar kunnen op lange termijn variëren in onderhoudskosten.

Wat is de beste gevelbekleding?

De “beste” gevelbekleding is subjectief en hangt af van wat je prioriteiten zijn (bijvoorbeeld esthetiek, duurzaamheid, isolatie, of onderhoud). Metalen gevelbekleding zoals aluminium of zink wordt vaak beschouwd als een uitstekende allrounder vanwege de duurzaamheid, lange levensduur, en weinig onderhoud​​.

Voor energie-efficiëntie en isolatie kan gevelbekleding met geïntegreerde isolatie, zoals crepi met isolatie, een goede keuze zijn​.

Welke gevelbekleding gaat het langste mee?

Metalen gevelbekleding, met name aluminium en zink, staat bekend om zijn lange levensduur, vaak meer dan 30 jaar​​. Deze materialen zijn bestand tegen corrosie, vereisen minimaal onderhoud en behouden hun uiterlijk en functionaliteit over decennia.

Koper is ook een optie die lang meegaat; hoewel het duurder is, kan het patina dat zich in de loop van de tijd vormt, een unieke esthetiek bieden die goed verouderd​.

Over ons

Goddé is aangesloten bij een netwerk van gevelwerkers, hierdoor zijn we actief in heel Vlaanderen: Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Waarom zou ik voor jullie kiezen?

Dakwerken Goddé is de perfecte keuze omdat wij u een aantal voordelen bieden:

 • Ruime ervaring
 • Gebruik van professioneel materiaal & technieken
 • Eerlijke & scherpe tarieven
 • Gratis offerte

  OFFERTE GEVELBEKLEDING

  Welk type woning heeft u?*

  Met welk materiaal wilt u uw gevel bekleden?*

  Wilt u materialen combineren? Meerdere selecties zijn mogelijk.

  Moet uw gevel ook geïsoleerd worden?*

  Wat is de oppervlakte van uw gevel?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.