U bent hier: Home > Isolatie

Isolatiewerken

Bij Dakwerken Goddé bent u aan het juiste adres voor al uw isolatiewerken. Of het nu gaat om een hellend dak, een plat dak of een gevel, wij weten overal raad mee.

Wij adviseren u naargelang uw woning tevens over het te gebruiken isolatiemateriaal.

Isolatiepremies

Er zijn vandaag ook tal van isolatiepremies beschikbaar. Kijk even op de site van de Vlaamse overheid of u hiervoor in aanmerking komt.

Dakisolatie

Wij kunnen dak isoleren langs de binnenzijde of buitenzijde.

Langs de buitenzijde

Dakisolatie plaatsen langs de buitenzijde is beter bekend onder de naam ‘Sarkingdak’. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen verlies is langs de binnenruimte en dat uw dakconstructie extra beschermd wordt.

Langs de binnenzijde

Dakisolatie plaatsen langs de binnenkant betekent dat we isolatie gaan aanbrengen tussen de spanten van uw dak, ook wel beter gekend onder de term een ‘warm dak’.

Desgewenst werken we dit dan proper af met gipslaten zodat u niets meer van het isolatiemateriaal merkt.

Zoldervloer isoleren

Indien u uw zolder niet gebruik, of bv. enkel als opslagruimte, is het ook een optie om uw zoldervloer te isoleren. Deze methode is doorgaans goedkoper.

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren vergt uiteraard een andere aanpak. Hierbij zijn er 3 methodes.

Koud plat dak

De isolatie wordt geplaatst aan de onderzijde van uw dak.

Warm plat dak

De isolatie wordt geplaatst aan de bovenzijde van uw dak.

Omgekeerd plat dak

Net zoals bij een warm dak wordt het isolatiemateriaal aan de bovenzijde geplaatst, maar dan direct op de roofing. Dit wordt dan afgewerkt met een ‘daklaag’ zoals grind, tegels, etc.

Gevelisolatie

We plaatsen gevelisolatie bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Bij nieuwbouw is dit tegenwoordig vanzelfsprekend, maar wanneer u uw buitenmuren wilt (na)isoleren moet u er ook rekening mee houden dat u nieuwe gevelbekleding zult moeten plaatsen.

Het voordeel daarvan is natuurlijk dat uw woning niet alleen beter geïsoleerd zal zijn, maar er ook als nieuw zal uitzien.

Behalve crepi en steenstrips kan bij ons terecht voor het plaatsen van gevelisolatie i.c.m. gevelbekleding zoals hout, sidings, leien, PVC, …

HEEFT U EEN PROJECT VOOR ONS?