U bent hier: Home > Isolatie

Isolatiewerken

Bij Dakwerken Goddé bent u aan het juiste adres voor al uw isolatiewerken. Of het nu gaat om een hellend dak, een plat dak of een gevelrenovatie, wij weten overal raad mee.

Wij adviseren u naargelang uw woning tevens over het te gebruiken isolatiemateriaal.

Isolatiepremies

Er zijn vandaag ook tal van isolatiepremies beschikbaar. Kijk even op de site van de Vlaamse overheid of u hiervoor in aanmerking komt. Ook is er een verlaagd BTW tarief mogelijk van 6% onder bepaalde voorwaarden.

Overige werken

Behalve dakisolatie plaatsen kan u bij ons ook terecht algemene dakwerken, gevelrenovatie, gevelbekleding en schrijnwerken.

Dakisolatie

Wij kunnen uw dak isoleren langs de binnenzijde of buitenzijde.

Langs de buitenzijde

Dakisolatie plaatsen langs de buitenzijde is beter bekend onder de naam ‘Sarkingdak’. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen verlies is langs de binnenruimte en dat uw dakconstructie extra beschermd wordt.

Langs de binnenzijde

Dakisolatie plaatsen langs de binnenkant betekent dat we isolatie gaan aanbrengen tussen de spanten van uw dak, ook wel beter gekend onder de term een ‘warm dak’.

Desgewenst werken we dit dan proper af met gipslaten zodat u niets meer van het isolatiemateriaal merkt.

Zoldervloer isoleren

Indien u uw zolder niet gebruik, of bv. enkel als opslagruimte, is het ook een optie om uw zoldervloer te isoleren. Deze methode is doorgaans goedkoper.

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren vergt uiteraard een andere aanpak. Hierbij zijn er 3 methodes.

Koud plat dak

De isolatie wordt geplaatst aan de onderzijde van uw dak.

Warm plat dak

De isolatie wordt geplaatst aan de bovenzijde van uw dak.

Omgekeerd plat dak

Net zoals bij een warm dak wordt het isolatiemateriaal aan de bovenzijde geplaatst, maar dan direct op de roofing. Dit wordt dan afgewerkt met een ‘daklaag’ zoals grind, tegels, etc.

Veel Gestelde Vragen over dak isoleren

Wat is de beste isolatie voor dak?

De keuze voor de beste isolatie voor je dak hangt af van het type dak dat je hebt en je specifieke wensen, zoals budget en duurzaamheid.

Voor een plat dak zijn EPS platen vaak de beste keuze, terwijl een schuin dak goed geïsoleerd kan worden met PUR of PIR​​. PUR schuim en harde isolatieplaten (PUR & PIR) hebben de laagste lambdawaarde, wat betekent dat ze zeer goed isoleren, zelfs met relatief dunne platen.

Wat zijn de kosten van dakisolatie?

De kosten van dakisolatie variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, de dikte, en de complexiteit van de installatie. Prijzen kunnen uiteenlopen van ongeveer €15 tot wel €50 per m² of meer voor kunststof isolatie zoals PIR of PUR, exclusief btw​​.

Ecologische isolatiematerialen zoals schapenwol en papiervlokken kunnen iets duurder zijn, met prijzen variërend van €20 tot €35 per m², exclusief btw en plaatsing​.

Welke isolatie voor dak binnenkant?

Voor de binnenkant van een dak zijn er verschillende opties, afhankelijk van je voorkeur voor materiaal en de structuur van je dak. Glaswol of steenwol zijn populaire keuzes voor isolatie van binnenuit vanwege hun goede thermische prestaties en geluidsisolatie. Ze zijn relatief goedkoop en makkelijk te verwerken

Wat is de goedkoopste dakisolatie?

De goedkoopste opties voor dakisolatie zijn vaak traditionele materialen zoals glaswol, EPS platen, en steenwol, vanwege hun lagere kosten per vierkante meter en de mogelijkheid om zelf te installeren om kosten te besparen.

Het is echter belangrijk om niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de isolatiewaarde en duurzaamheid van het materiaal​​​​.

Hoeveel kost een plat dak isoleren?

Voor een koud plat dak liggen de kosten tussen de €35 en €45 per m² zonder afwerking. Een warm plat dak of een omgekeerd plat dak kost tussen de €70 en €115 per m², inclusief afwerking.

Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor eventuele bijkomende werkzaamheden, zoals het verhogen van dakranden of het verwijderen van de oude dakbedekking​​. Gemiddeld betaal je voor het isoleren van een plat dak inclusief nieuwe dakbedekking tussen de €170 en €220 per m².

Hoe isoleer je een plat dak van binnenuit?

Het isoleren van een plat dak van binnenuit, ook bekend als een koud dak, houdt in dat de isolatie onder het dakbeschot aan de binnenzijde van de dakconstructie wordt aangebracht, zonder de draagconstructie mee te isoleren. Minerale wol (zoals glaswol en rotswol) en isolatieplaten zijn veelgebruikte materialen voor deze methode.

De kosten voor het van binnenuit isoleren van een plat dak liggen tussen de €25 en €40 per m², exclusief btw en afwerking. Deze methode is echter minder effectief en kan leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming, wat extra aandacht vereist voor het correct plaatsen van een dampscherm aan de warme zijde van de isolatielaag​​.

Over ons

Goddé is aangesloten bij een netwerk van aannemers, hierdoor zijn we actief in heel Vlaanderen: Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Waarom zou ik voor jullie kiezen?

Dakwerken Goddé is de perfecte keuze omdat wij u een aantal voordelen bieden:

 • Ruime ervaring
 • Gebruik van professioneel materiaal & technieken
 • Eerlijke & scherpe tarieven
 • Gratis offerte

  OFFERTE DAKISOLATIE

  Wat wilt u isoleren?*

  Wat is de oppervlakte (m2) van uw dak (ongeveer)?*

  Enkel getallen invullen.

  Is er momenteel een onderdak aanwezig?*

  Gaat het om een nieuwbouw of bestaande woning?*

  Moeten er ook nog andere werken uitgevoerd worden?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.