U bent hier: Home > Gevelbekleding & Gevelrenovatie > Gevelbekleding & gevelrenovatie Winksele

Gevelbekleding Winksele

Gevelbekleding Winksele: bij Gevelwerken Goddé weten we alles over het plaatsen van gevelbekleding in Winksele. Net zoals uw dak beschermt uw gevel uw woning tegen weer en wind. Kies daarom steeds voor een kwaliteitsvolle afwerking.

Daarnaast zal het type gevelbekleding dat u kiest de uitstraling van uw woning bepalen.

Behalve crepi & steenstrips plaatsen wij alle type van gevelbekleding in regio Winksele, zoals o.a. hout, sidings, natuursteen, leien, PVC, ALU, vezelcement plaatsen, bakstenen, composiet, …

Combinatie van verschillende gevelmaterialen

Meer en meer wordt er gekozen om meerdere gevelmaterialen met elkaar te combineren. Zo kan u traditionele bakstenen bijvoorbeeld combineren met hout of sidings. Zelfs metalen gevelmaterialen winnen tegenwoordig aan populariteit voor particuliere woningen.

Soorten gevelbekleding die wij plaatsen in regio Winksele:

Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding, elk met unieke eigenschappen en esthetische kwaliteiten, die passen bij diverse bouwstijlen en functionaliteiten:

 1. Crepi: Een pleisterlaag die een strak en modern uiterlijk geeft aan de gevel. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen en biedt extra isolatie.
 2. Spuitkurk: Biedt een natuurlijke uitstraling, is waterdicht en isolerend. Het is een ecologische keuze met een variëteit aan afwerkingen.
 3. Houten gevelbekleding: Geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Vereist periodiek onderhoud afhankelijk van de houtsoort.
 4. Sidings: Panelen vaak gemaakt van vezelcement of PVC, gemakkelijk in onderhoud en beschikbaar in verschillende kleuren en texturen.
 5. Composiet: Bestaat uit een mix van houtvezels en kunststof, waardoor het duurzaam en onderhoudsarm is, vaak gebruikt voor een moderne uitstraling.
 6. Steenstrips: Dunne plakken steen of imitatiesteen die een authentieke stenen muur simuleren met minder gewicht en complexiteit in de installatie.
 7. Leien: Natuurlijke of kunstmatige leien die een tijdloze uitstraling bieden en zeer duurzaam zijn.
 8. PVC gevelbekleding: Kunststof panelen die weerbestendig en onderhoudsvrij zijn, beschikbaar in verschillende stijlen.
 9. Vezelcement: Een duurzaam materiaal dat resistent is tegen vuur, vocht en termieten. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in platen of panelen.
 10. ALU / Metalen gevelbekleding: Biedt een moderne uitstraling met materialen zoals aluminium of zink, bekend om hun duurzaamheid en weinig onderhoud.
 11. Gevel cementeren: Een methode waarbij een dunne laag cementpleister op de gevel wordt aangebracht voor een strakke uitstraling en extra bescherming.
 12. Gevel kaleien: Het aanbrengen van kalkverf die zorgt voor een authentieke en beschermende laag met een matte finish.
 13. Gevel schilderen: Een directe methode om de uitstraling van de gevel te veranderen en te beschermen tegen weersinvloeden.
 14. Natuursteen: Biedt een luxueuze en tijdloze uitstraling, zeer duurzaam maar ook kostbaarder in vergelijking met andere materialen.
 15. Koper: Metalen bekleding met een unieke uitstraling die door de tijd verandert door patinavorming.
 16. Gevelsteen: Traditioneel gebruikt, biedt het een klassieke uitstraling en is het verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen.

Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van duurzaamheid, onderhoud, isolatiecapaciteiten en kosten.

Gevelrenovatie Winksele

Gevelrenovatie Winksele: bij een gevelrenovatie worden de buitenmuren doorgaans altijd mee geïsoleerd omdat dit een ideale opportuniteit is om dit meteen ook in orde te brengen.

Is uw gevel reeds geïsoleerd?

Dan volstaat het om enkel nieuwe gevelbekleding te plaatsen, tenzij uw huidige isolatie door de vochtproblemen dermate is aangetast dat deze vernieuwd moet worden.

Scheuren en barsten in uw voegen?

Merkt u scheuren en barsten in uw voegen? Dan is het beter om te voorkomen dan te genezen.

Contacteer ons zo snel mogelijk om uw voegen te laten herstellen zodat dit niet kan leiden tot vochtoverlast, want dan dringt een complete gevelrenovatie zicht uiteraard op.

Wat kost het om een gevel te renoveren?

De kosten voor gevelrenovatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Bijvoorbeeld, voor het vernieuwen van voegwerk liggen de prijzen gemiddeld tussen €10 en €100 per vierkante meter, afhankelijk van het soort voegwerk​.

Daarnaast kunnen gevelisolatie projecten variëren van enkele duizenden euro’s afhankelijk van de omvang en het type woning​.

Wat kost gevel herstellen?

Specifieke herstelwerkzaamheden zoals het vervangen van stenen kosten ongeveer €11 per steen. Andere werkzaamheden, zoals het reinigen van de gevel, kunnen tussen de €4 en €12 per vierkante meter kosten, afhankelijk van de methode.

Wat is de goedkoopste gevelrenovatie?

De goedkoopste opties voor gevelonderhoud omvatten het reinigen van de gevel, wat kan variëren van €4 tot €12 per vierkante meter, en het impregneren (waterafstotend maken) van de gevel, wat kan kosten tussen €5,50 en €11 per vierkante meter​​.

Deze opties zijn relatief betaalbaar en kunnen de uitstraling van je gevel aanzienlijk verbeteren zonder dat je een volledige renovatie hoeft uit te voeren.

Wat kost gevel bekleden?

De kosten voor het bekleden van een gevel variëren aanzienlijk afhankelijk van het gekozen materiaal. Crepi kan bijvoorbeeld variëren van €40 tot €80 per vierkante meter, terwijl steenstrips tussen de €150 en €200 per vierkante meter kunnen kosten. Houten gevelbekleding kost gemiddeld tussen de €100 en €150 per vierkante meter, en kunststof gevelbekleding ligt tussen de €75 en €125 per vierkante meter​.

Voor gedetailleerde offertes en persoonlijk advies is het altijd aan te raden om contact op te nemen via ons offertermulier. Wij komen vrijblijvend tot bij u in Winksele.

Over ons

Dakwerkbedrijf Goddé gespecialiseerd in daken, gevels & buitenschrijnwerk. Zaakvoerder Kevin Goddé staat elke dag mee op de werven. Wij hanteren een persoonlijke aanpak waarbij u als klant in direct contact staat met de zaakvoerder. Dat is een enorm voordeel omdat we daarom zeer snel kunnen bijsturen indien nodig.

Met 19 jaar ervaring op de teller hebben hebben we alles al gezien en meegemaakt en daarom kunnen we ook met trots zeggen dat we voor elk ‘dakprobleem’ een oplossing hebben.

We doen ook steeds ons best om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen. Wij laten niemand in kou staan.

Elke opdracht, groot of klein, nemen we met plezier voor onze rekening. We hanteren wel het principe dat we onze opdrachten steeds chronologisch afwerken.

Kwaliteit staat voorop

Wij hechten steeds veel belang aan de uitvoering van ons werk. Daarom dat wij ook steeds investeren in de beste materialen en werktuigen om ons werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Kwaliteit staat steeds voorop.

Eerlijk & gratis advies op maat

Soms is het voor klanten moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn, afhankelijk van het type werk, steeds verschillende soorten materialen beschikbaar. Zo kan u prijsbewuste keuzes maken of duurzame keuzes. Afhankelijk van uw voorkeuren zoeken we hierin steeds een goede balans.

We adviseren u dan ook graag op maat in alle openheid & eerlijkheid.

Een woord is een woord

U zal ook nooit onaangenaam verast worden door onze factuur. We bespreken steeds vooraf wat er moet uitgevoerd worden tegen welk tarief en daar houden we ons ook aan.

Premies & subsidies

Er zijn vandaag ook tal van isolatiepremies beschikbaar. Kijk even op de site van de Vlaamse overheid of u hiervoor in aanmerking komt.

Ook is er een verlaagd BTW tarief mogelijk van 6% onder bepaalde voorwaarden.

Werkregio

Deze website is aangesloten bij een netwerk van gevelaannemers, hierdoor zijn we actief in heel Vlaanderen:

Doordat we een netwerk van gevelspecialisten zijn is er altijd een vakman in de buurt die u kan helpen. Of het nu gaat om dakenisolerengevels bekledengevels renoveren of schrijnwerkzaamheden, wij leveren steeds topkwaliteit. We bieden een gratis offerteservice voor u als klant:

1) Plaats je aanvraag op onze website.

2) Wij sturen deze door naar onze aangesloten aannemers.

3)  Ontvang tot 3 offertes en kies met wie je wil samenwerken (steeds vrijblijvend).